aktier
återköp av aktier

Återköp av aktier försvaras av Warren Buffet

Berkshire Hathaway-investorn Warren Buffett försvarar återköp av aktier, och passar samtidigt på att kalla kritiker för ”ekonomiska analfabeter”.

Det var i det årliga Berkshire Hathaway-brevet som den 92-årige Warren Buffett höll fast att aktieåterköp är viktiga där investorn själv inledde ett återköpsprogram 2011, och sedan sysslade med återköp under kommande år, där miljardären för två år sedan satsade rekordstora 27 miljarder dollar på verksamheten, berättar CNBC. 

Många är kritiska till återköp av aktier

Det finns dock många kritiker, där till exempel politiker har hävdat att återköp kan ge en stegvis ökning av vinst per aktie-tillväxt, och när företag sedan avslutar återköpen blir det mer utmanande att uppnå det målet.

Det synsättet sågar dock Buffett som istället menar att återköp är bra för aktieägarna eftersom de ger ett lyft till det inneboende värdet per aktie.

”Vinster från värdeskapande återköp, ska betonas, gynnar alla ägare – i alla avseenden.”

Säker på USA:s ekonomi

Samtidigt är investeraren, som själv har investerat i USA under de senaste 80 åren, säker på att landets framtida ekonomi kommer hålla i sig.

”Jag har ännu inte upplevt en period när det var vettigt att göra en långsiktig satsning mot Amerika. Och jag tvivlar starkt på att någon läsare av detta brev kommer få en annan upplevelse i framtiden.”

Låt dina pengar jobba för dig så att du kan börja bygga en rikare framtid redan idag!

Partners för finansiell tillväxt

Våra noggrant utvalda partners har ett brett utbud av investeringstjänster för finansiell tillväxt.
Registrera ditt konto hos dem och börja investera redan idag!