aktier
sparränta

Fortfarande låg sparränta

Styrräntan är nu 2,5 procent, men räntan på storbankernas sparkonton är låg, mycket lägre än hos de mindre bankerna och kreditmarknadsbolagen. 

Med låg sparränta är det bättre att investera i tillgångar

Tidningen Privata Affärer har jämfört storbankernas standardsparkonton och konstaterar att Nordea ger sämst ränta, 0,55 procent upp till 50 000 kronor.

Nordeas ränta ökar successivt och på summor över 500 000 kronor är räntan exempelvis 1,30 procent, det rapporterar Privata Affärer.

Swedbanks E-sparkonto ger en ränta på 0,60 procent, för dem som har över 50 000 kronor ger bankens Förmånskonto 1,05 procents ränta och bankens Sparkapitalkonto ger 0,60 procent på summor under 50 000 och 1,05 procent på det belopp som överstiger 50 000.

SEB:s Enkla sparkontot ger 1 procents ränta oavsett belopp och Handelsbankens Sparkonto ger 1,05 procents ränta oavsett belopp. Har du över 50 000 på Handelsbankens E-kapitalkonto får du 1,30 procent i ränta.

Det går dock att få mer än 2 procents ränta på 50 000 kronor, Serafim Finans ger 2,45 procent och Aros Kapital ger 2,44 procents sparränta, oavsett sparbelopp, det skriver Privata Affärer.

Jämför man dessa räntor med att utdelningsaktier erbjuder avkastning i snitt 2 till 6 % så är det no brainer att det lönar sig bättre att investera pengarna än att låta de ligga på ett sparkonto med relativt låg sparränta.

Låt dina pengar jobba för dig så att du kan börja bygga en rikare framtid redan idag!

Investera i aktier, kryptovalutor, fastighetsprojekt, krediter och fonder

Våra tillväxtpartners är investeringsplattformar där du som investerare kan tillämpa din finansiell kunskap. Där får du möjligheten att göra smarta och säkra investeringar som kan leda till att du blir rik eller rikare! Gör du dåliga investeringar kan de leda till förlust, därför är det viktigt att du har bra finansiell kunskap! Du börjar med att registrera ett konto på plattformar som passar bäst din investeringsbenägenhet och strategi. Exempelvis:

Registreringen är kostnadsfri och du kan registrera dig på samtliga investeringsplattformar om du så önskar.