aktier
tesla

Tesla sänker priserna i Sverige

Medan leasingbolagen chockhöjer sina elbilspriser så går Tesla i motsatt riktning. Från och med idag sänker bolaget priserna på alla modeller med 9-22 procent. Störst prissänkning blir det på Tesla Model Y.

Kraftiga sänkningar i flera länder

Tesla har gjort kraftiga prissänkningar på sina bilmodeller i flera länder. I Kina ledde detta till protester bland flera av de kunder som köpte sin Tesla precis innan prissänkningen.

Prissänkningar för Tesla bilar i Sverige

Nu har prissänkningen kommit också till Sverige, och här sänks bland annat priset på Model Y från 689 900 kronor till 539 900 kronor – en sänkning med 150 000 kronor. En Model 3 i standardutförande blir 110.000 kronor billigare, vilket motsvarar en sänkning på 17 procent.

Även modellerna S och X får prissänkningar, men endast i mindre utsträckning.

Anledningen till prisjusteringarna är, enligt Tesla själva, att produktionen har blivit mer effektiv och att bilarna numera byggs på fler ställen – vilket minskar fraktkostnaderna.

tesla sänker pris i Sverige

Vill Du investera i finansiella tillgångar?

Våra tillväxtpartners är investeringsplattformar där du som investerare kan tillämpa din finansiell kunskap. Där får du möjligheten att göra smarta och säkra investeringar som kan leda till att du blir rik eller rikare! Gör du dåliga investeringar kan de leda till förlust, därför är det viktigt att du har bra finansiell kunskap!

Du kan investera i aktier, krypto, krediter, fastigheter, fonder eller ta del av en automatisk spartjänst.

Ta mig till tillväxtpartners